Zero spel Roulette

zero spel roulette

Bij het burenspel kan je kiezen uit een serie met standaard inzetten. Er zijn verschillende inzetten waar je uit kan kiezen. Je hebt de kleine serie, grote serie etc. maar één van de populairste standaard inzetten is het zero-spel. Overigens kom je het burenspel niet bij elke roulette tafel tegen. Gelukkig kan je de standaard inzet ook zelf plaatsen als je de combinatie met getallen weet. Wij leggen je hier alles uit over het zero spel roulette en hoe je deze inzet eventueel zelf aan de tafel kan plaatsen.

Waarom is het burenspel ontstaan?

Het burenspel is vooral ontstaan om spelers meer mogelijkheden te geven om in te zetten. De standaard inzetten zijn natuurlijk allemaal wel bekend. Denk aan een split bet, straight bet etc. Maar de meeste spelers vergeten om goed te spreiden. Spreiden kan het verschil maken tussen winnen en verliezen. Natuurlijk klinkt he magische dat je op één getal inzet en als deze valt je 35 keer je inzet wint. Maar de kans dat dit gebeurt is 2%. Dit betekent dat als je niet je inzetten spreidt je 98% kans maakt om te verliezen. Reden genoeg dus om te gaan spreiden. Spreiden kan je zelf doen of inzetten met een burenspel. Hierbij ga je zelf je inzet verdelen of een aantal getallen door enkel op een serie in te zetten.

Zero-spel is de populairste inzet

Van alle inzetten bij het burenspel is het zero-spel de populairste keuze. In het Frans wordt deze inzet ook wel Voisins du Zero genoemd. Vrij vertaald betekent dit alle getallen rond de nul. Als je een roulette wiel pakt zie je bovenaan de nul staan. Rond de nul staan een aantal willekeurige getallen. Met 4 fiches ga je hierop inzetten als je met deze standaard inzet speelt. De getallen waar je op gaat inzetten is: 12, 35, 3, 26, 0, 32, 15. Op de nul kan je natuurlijk niet inzetten, maar we hebben deze even genoemd om aan te geven dat het om alle getallen rond de nul gaat. Met slechts 4 fiches ga je bij deze inzet eigenlijk inzetten op 6 getallen. Dit doe je door de fiches neer te leggen op het 0-spel bij de ovale cirkel. Je ziet deze meestal schuin boven de tafel. Als er geen ovale inlegcirkel is dan kan je zelf de inzetten plaatsen.

Zelf inzetten op de 0

Als er geen optie is om voor de zero te kiezen bij roulette, dan kan je zelf de inzette plaatsen. Je plaatst eigenlijk overal een split bet op behalve 26. Op 26 zet je een straight bet in. Dit komt doordat 26 het enige getal is dat geen buurman heeft vergeleken met de andere getallen uit de serie. Een split bet betekent dat je één fiche op twee getallen tegelijk inzet. Dit doe je door het fiche in het midden te liggen op de lijn tussen beide getallen in. Bij 0 neem je bijvoorbeeld getal 12 en 15. Deze liggen op het inzetveld naast elkaar. Je legt een fiche tussen beide getallen in en zo plaats je een split bet tussen beide. Alleen op 26 leg je dus één fiche oftewel een straight bet.

Uitbetaling bij winst

Natuurlijk spelen we mee om te winnen en hopen we allemaal dat één van de getallen gaat vallen. Maar wat gebeurt er als er één van de getallen gaat vallen? Dit ligt eraan welk getal er precies gaat vallen. Stel 26 valt. Dan betaalt de standaard inzet 35 keer de inleg uit. Valt 12? Dan krijg je 17 keer je inzet terug. Hou er wel rekening mee dat je altijd 4 fiches hebt ingezet. Je houdt bij 17 dus nog 13 fiches over. Pak je de 26 dan hou je nog iets meer over namelijk 31 fiches. Dit is een leuke winst natuurlijk. Maar het is wel echt afhankelijk van de getallen die vallen welke winst je pakt.

Hoe vaak win je met deze standaard inzet?

standaard inzet bij roulette

Natuurlijk spelen we allemaal om te winnen en willen we graag zo vaak mogelijk winnen. Maar hoe groot is de kans nu eigenlijk dat je gaat winnen? De kans is ongeveer 1 op 3. Uiteraard moet je ook een beetje geluk hebben. Soms zal je vaker winnen dan 1 op 3. Maar er zullen ook momenten zijn dat je helaas minder snel wint. 1 op 3 kan dit systeem winstgevend maken en dit is ook meteen de reden waarom deze standaard inzet het populairste burenspel is bij roulette. Uiteindelijk spelen we allemaal om te winnen en is de kans hierbij het grootste dat je echt gaat winnen.

Kijk zelf live mee of je wint!

Het leuke van de 0 is dat je heel goed kan zien of het balletje op de juiste plek beland. Het 0-spel is echt het bovenste deel van het wiel. Doordat de nul groen is zie je heel goed welk deel het bovenste deel is. Zelfs als het rad nog snel draait kan je het balletje in de gaten houden tot deze op je getal valt. Kijk zelf live mee en wie weet pak je de winnende combinatie met de standaard inzet bij roulette.

€100