Kleine serie Roulette

kleine serie roulette

Roulette is één van de meest interessante spellen die je online kan spelen. Dat komt onder andere omdat er zoveel mogelijkheden zijn om in te zetten. Eén van de inzetten die je kan doen is een inzet op de kleine serie. Een kleine serie roulette inzet is een inzet op een deel van het burenspel. Het burenspel heeft een unieke verdeling van fiches en een speciale uitbetaling. Heb je de standaard inzetten van roulette nu wel gezien en wil je iets nieuws proberen? Zet dan in op de kleine serie, of op andere onderdelen van het burenspel. Hier vind je alle informatie daarover.

Waar kan je met de kleine serie spelen?

De kleine serie is onderdeel van het burenspel, ook wel “het Franse spel”. Dit is een onderdeel van Europees en Frans roulette. Vooral in Frankrijk is inzetten op het burenspel ontzettend populair. Deze inzetten komen daar ongeveer even vaak voor als inzetten op straten en corners bij onze versie. Het wiel van de Franse editie heeft dan ook hulpvlakken voor het burenspel. Die maken het makkelijk om te volgen waar de bal terecht gaat komen. Ook bij Europees roulette vind je deze vlakken soms op het rad. Wil je inzetten op de kleine serie of andere bets van het burenspel? Zoek dan een online casino waar je Frans of Europees roulette kan spelen!

Waarom zou je op de kleine serie inzetten?

Het leuke van een inzet op de kleine serie, is dat je heel goed de uitkomst van de worp kan inschatten. Je ziet het balletje rollen, afketsen en vertragen in het rad. Het is dus vrij makkelijk te zien of het balletje gaat eindigen in jouw (relatief grote) vlak van de kleine serie. Dat maakt deze inzet erg spannend. Ook kan je kijken hoe het balletje afketst en hoe de dealer telkens werpt. Daaraan kan je misschien afleiden of de bal een grotere kans heeft om op de kleine serie te eindigen!

Uit welke onderdelen bestaat het burenspel?

amerikaans roulette

Het unieke kenmerk van het burenspel is dus dat je inzet op vlakken van het rad. Niet op cijfers en vlakken van het spelbord, zoals bij Europees en Amerikaans roulette gebruikelijk is. Daarom is het spelrad gemarkeerd met vlakken, die het rad in stukken opdelen. Deze stukken zijn de onderdelen van het burenspel waarop je inzet. De volgende vlakken bestaan er. We hebben de oorspronkelijke Franse termen én de Nederlandse namen neergezet.

Hoe zet je in op de kleine serie?

Er is een manier om makkelijk te kunnen inzetten op de kleine serie (en andere bets van het burenspel). Je vindt die op de speeltafel van roulette. Het is een apart onderdeel daarvan, namelijk het vlak dat op een racebaan lijkt. Daar zie je alle nummers op het rad nog een keertje terug. In het midden van de racebaan zie het het vlak van de Tiers du Cylindre, ofwel de kleine serie. Soms is deze serie gemarkeerd als “Serie 5/8”. Op dit vlak plaats je je inzet.

Wat is de uitbetaling van de kleine serie?

Hoe groot is de winstkans en wat is de winstmarge van de kleine serie? De Frans term “tiers du cylindre” voor de kleine serie betekent “een derde van het wiel”. Je zet inderdaad in op een vlak dat één derde van het spelrad beslaat. En inderdaad, je zet ook in op 12 van de 36 getallen – je hebt een winstkans van 1 op 3. Dat is eigenlijk een even grote inzet als op een Dozens of Kolommen bet. De uitbetaling van de Kleine serie is hetzelfde als bij deze bekendere inzetten. Komt de bal op één van de twaalf getallen van de kleine serie terecht? Je krijgt dan twee maal je inzet uitbetaalt, en je originele inzet terug! Had je een tientje ingezet op het burenspel? Dan heb je na deze ronde €30,- euro in je bezit.

€250 + 100 FS